HTML

Pécsi Vízmű Botrány

 A pécsi vízműves botrány hátteréről.

Ha írnál, vagy tudsz valamit:

pecsivizmu_botrany@index.hu 

Utolsó kommentek

  • NRG44: Annyira jellemző a zsindexre, hogy kamublogokat irat, itt éppen egy, Párizsból is kiebrudalt sumák... (2009.10.25. 01:26) Munkahelyi terror
  • Catella: A munkáltató személyében bekövetkező jogutódlás címkék Munkajog Először is fontos tisztában le... (2009.10.12. 21:19) Perelhetne a szakszervezet
  • Catella: Egy helyi ismerettel bíró ember meg tudná mondani, hogy a "volt" vízmű telepen van bármilyen tevék... (2009.10.11. 17:13) Munkahelyi terror
  • Catella: Hírszerző: Az engedélyt kiadó Dél-Dunántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelő... (2009.10.10. 23:01) Üzemeltetési engedély? Az meg micsoda?
  • Catella: Fogyasztókkal hogyan kötnek szerződést, ha nincs is engedélyük szolgáltatásra? A bírságokat ki fog... (2009.10.09. 01:04) Üzemeltetési engedély? Az meg micsoda?
  • Utolsó 20

Kövess minket!

Archívum

A pécsi vízműves botrány hátteréről.

2009.10.11. 15:23 vizműbotrány

Munkahelyi terror

Címkék: pécs botrány önkormányzat dolgozók pécsi vízmű suez tettye forrásház zrt.

A pécsi vízművek Nyugati ipari úti telephelyét a múlt hétfő óta a Pécsi Terror Házának hívják az ott dolgozók. A megszállt intézményben rendezetlenek a munkaszerződések. Nem tudni, hogy kinek kell engedelmeskedni, milyen munkaeszközöket lehet használni, és nem tudni azt sem, hogy honnan lesz fizetés.

Mindkét cég felajánlotta, hogy állja a dolgozók munkaügyekkel kapcsolatos perköltségeit. Már csak az a kérdés, kihez éri meg segítségért fordulni?

Minkét cég garantálta, hogy mind a 370 dolgozó megkapja szeptemberi munkájáért a fizetését. De hogy a Pécsi Vízmű Zrt. tud-e utalni, miután kizárták a székelyéről, vagy hogy az új cég, a Tettye Forrásház Zrt. honnan szerez úgy 40-45 millió forintot a fizetésre, és egyáltalán milyen jogcímen utalna, azt nem tudni.

A Pécsi Vízmű Zrt.  holnap reggel 7-re dolgozói gyűlést hívott össze - újraindult honlapján keresztül. Kérdés, hogy beengedik-e a vezetőket a biztonságiak?

A témák:

- munkajogi kérdések
- bérfizetés
- munkavégzéssel kapcsolatos kérdések
- a jogtalan foglalással kialakult helyzet.

Ha ott dolgoznék, félnék elmenni.

Ha igaz, amiket a hozzászólásokban írnak a vízműves dolgozók, az új cég, a Tettye Forrásház Zrt. szintén holnap akarja aláíratni az új munkaszerződéseket.

Várjuk a fejleményeket!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsivizmu.blog.hu/api/trackback/id/tr751442678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Catella 2009.10.11. 17:13:46

Egy helyi ismerettel bíró ember meg tudná mondani, hogy a "volt" vízmű telepen van bármilyen tevékenység most? Mert ha nincs, akkor talán kopaszok sem védik, kivéve, ha odavezénylik őket. (Gondolom a terület a PV Zrt tulajdona)

NRG44 · http://althir.org 2009.10.25. 01:26:00

Annyira jellemző a zsindexre, hogy kamublogokat irat, itt éppen egy, Párizsból is kiebrudalt sumák szar multicég védelmében.
süti beállítások módosítása